header banner
Default

Dit is de juiste kleding om te dragen tijdens een lange reis


Tip 1: Laagjes

VIDEO: Do’s and Don’ts Airport Outfits | Loungewear | Travel Outfits #airportoutfit #traveling #outfit
Sisters Guide To Style

Ja, deze lag voor de hand. Maar geloof ons: tijdens een lange reis wil je niet opgesloten zitten in die ene fleecetrui die je toevallig hebt aangetrokken. Waarom niet? Omdat een lange reis meerdere dagdelen in beslag neemt. In de ochtend is zo’n trui misschien lekker, maar zodra het een uur of twee ’s middags is, stik je van de hitte. Daarnaast bestaat de kans dat je verandert van vervoersmiddel. Waar het in de bus nog steenkoud was, kan het in de trein zomaar bloedheet zijn.

Thumbnail voor Vakantie gepland? Met deze handige tips kun je lekker slapen in het vliegtuigVakantie gepland? Met deze handige tips kun je lekker slapen in het vliegtuigLees ook

Reis je met de auto? Draag dan een lekker vest met daaronder een leuk T-shirt. Wil je dat vest uit doen, dan hoef je niks over je hoofd te trekken; ook nog eens veiliger in het verkeer. Heb je het een beetje warm, dan rits je het vest gewoon open.

Een fijne trui kan dan weer heel lekker zijn tijdens een lange vliegreis, maar zorg ervoor dat je er een leuk T-shirt of een polo onder aan trekt. Heb je het dan te warm, dan kan die trui uit zonder dat je in een smetteloos wit hemdje in je stoel zit. Onze aanrader voor een fijne trui om te dragen in het vliegtuig: de ‘oversized sweater’ van H&M voor € 19,99. Lekker warm en zit niet als een snaar om je lichaam.

Tip 2: Ademende stoffen

VIDEO: 5 stylish and comfortable travel outfits for a long flight!
Beth Djalali

Zeker wanneer je aan het reizen bent is niets vervelender dan overmatig zweten doordat je kleding niet ademt. Niet fijn voor jou én niet fijn voor je omgeving, want alle geurtjes blijven in je kleding zitten.

Daarom de volgende vuistregel: gaat het om bovenkleding, zorg er dan altijd voor dat het kledingstuk grotendeels bestaat uit een ademende stof als katoen. Een combinatie van bijvoorbeeld 76% katoen en 24% polyester kan ook prima. Vermijd kledingstukken die geheel of grotendeels bestaan uit niet-ademende stoffen als polyester en acryl.

Thumbnail voor Ja, écht: de zijden doek is tegenwoordig hét accessoire voor mannenJa, écht: de zijden doek is tegenwoordig hét accessoire voor mannenLees ook

Let ook even op van welke stof je ondergoed is gemaakt. Tijdens een reis is de kans groot dat je je ondergoed langer draagt dan je normaal zou doen en je wilt voorkomen dat dat voor ongemakken zorgt. Het dragen van katoenen ondergoed in plaats van polyester ondergoed kan daar al bij helpen.

Tip 3: Een goede trainingsbroek

VIDEO: Travel Style Tips & Travel Outfits ✈️
Emma Hill

Hier ga je jezelf zo veel plezier mee doen: investeer in een goede trainingsbroek en je reist voor altijd een stuk comfortabeler.. Nooit meer een houten kont, nooit meer te warm, nooit meer te strak, nooit meer te wijd. Nog fijner: een trainingsbroek kan tegenwoordig hartstikke stijlvol zijn.

Onze favoriet? De altijd iconische Adidas Essentials 3-Stripes Cuffed broek, gemaakt van 100% katoen. De broek is verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw en rood. Failliet hoef je er niet voor te gaan, want hij kost € 50. En het allerbeste: de broek is strak bij je enkels.

Ongeacht welke trainingsbroek je koopt, koop er éen die strak zit bij je enkels. Niets is zo vervelend als koude enkels en benen, maar de airco in een vliegtuig kan echt op standje vrieskist staan. Door een goed aansluitende broek heeft die vrieskou geen schijn van kans om jouw broekspijpen in te komen.

Thumbnail voor Lekker luxe: zo creëer je de 'old money'-look zónder oud geldLekker luxe: zo creëer je de 'old money'-look zónder oud geldLees ook

Tip 4: Vermijd knopen en studs

VIDEO: 6 dingen die je nooit op reis mag vergeten! | Wander List #4
Wander

Reizen betekent: lang zitten. Die drukknopen, studs en andere metalen componenten gaan je binnen de kortste keren dwarszitten. Ook denim, met alle (druk)knoopjes van dien, is niet je beste vriend tijdens een reis. Dus al zien dat bikerjasje en die jeans er nog zo leuk uit, stop ze lekker in je koffer en trek iets anders aan.

Tip 5: Sneakers

VIDEO: TOP 35 MANIEREN om een WIT OVERHEMD te dragen! | How Would Sara Style
SAAR

Je voeten krijgen nogal wat te verduren tijdens een reis; moet je van de ene kant van Schiphol naar de andere, dan heb je er zo een paar kilometer opzitten. En als de parkeergarage net niet naast het appartementencomplex is, moet je ook nog je koffers een halve berg op slepen. Zorg daarom voor goed schoeisel.

Wij zeggen: trek gewoon een paar sneakers aan. Niet alleen omdat ze lekker zitten, maar ook omdat ze praktisch zijn. Stap vooral niet op een schoen met hak het vliegtuig in. Mocht je onverhoopt met de glijbaan het vliegtuig moeten verlaten, dan zijn die hakken absoluut verboden.

Thumbnail voor Terug van (nooit) weggeweest: déze sneakers zijn weer helemaal inTerug van (nooit) weggeweest: déze sneakers zijn weer helemaal inLees ook

Witte sneakers doen het altijd goed. Of je outfit nu blauw, zwart of pimpelpaars is; die witte sneaker kan er nog steeds bij. Omdat sommige mensen weleens last krijgen van opgezwollen enkels in een vliegtuig, raden wij je aan om voor een laag model te kiezen, liefst met een goede zool. De Adidas Advantage-schoenen zijn hier een goed voorbeeld van: ingetogen, klassiek en toch hip. Je koopt ze vanaf € 65.

Extra tip: Reservekleding

VIDEO: OP REIS NAAR EEN BIJZONDERE BESTEMMING! KOPPEL TRIPJE!✈️😨
Gio

Bonustip: stop een extra setje kleding (of twee) in je handbagage. Want of je nou op de Route de Soleil rijdt of dertien kilometer hoog in de lucht zit: er gaat weleens wat om. Of misschien loop je onverhoopt vertraging op of blijft je koffer achter tijdens een overstap. Zorg ervoor dat je je dan in elk geval even een dag kunt redden.

De grotere extra kledingstukken (zoals een extra vest of broek) doe je in je handbagage-trolley. Een schone onderbroek, schoon paar sokken en een schoon shirt stop je in je handtas. Reis je met het vliegtuig, dan mag die tas namelijk onder de stoel voor je. Hoef jij niet al druipend van een omgevallen glas tomatensap nog je trolley uit het bagagevak te halen.

Nog op zoek naar een geschikte handtas voor op reis? De Le Pliage Original Reistas S van Longchamp is onze favoriet. Gemaakt van gerecycled canvas met een leren handgreep; weegt niets en hij is niet kapot te krijgen. Ook fijn: hij mag bij elke maatschappij mee als kleine handtas. En poepchic dat ‘ie is!

Thumbnail voor Voor 350 euro naar de Malediven? Met deze tips scoor jij een goedkoper ticketVoor 350 euro naar de Malediven? Met deze tips scoor jij een goedkoper ticketLees ook

Sources


Article information

Author: Anna Mcconnell

Last Updated: 1703409961

Views: 554

Rating: 4.1 / 5 (107 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Anna Mcconnell

Birthday: 1949-04-26

Address: 22050 Taylor Valley Suite 147, East Coreymouth, OK 00848

Phone: +4288658511476520

Job: Sales Representative

Hobby: Running, Raspberry Pi, Skiing, Tea Brewing, Bird Watching, Skateboarding, Playing Guitar

Introduction: My name is Anna Mcconnell, I am a clever, venturesome, Gifted, spirited, steadfast, unyielding, strong-willed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.