header banner
Default

Dit stjernetegn siger, at du passer bedst til denne hunderace


Nogle hunderacer er eksempelvis kendetegnet ved at være utrolig energifyldte og sociale, andre fremhæves som dybt loyale og beskyttende. Der er racer, som er ekstra glade af sind og vil hilse på alle – og så er der dem, der er gode til disciplin, men måske er lidt reserverede.

Lidt på samme måde er der ifølge astrologien forskellige karaktertræk, som er sæligt forbundet med hver af de tolv stjernetegn, og som kan kædes sammen din personlighed og karakter.

Hvis man kobler de to ting, vil nogle hunderacer – i hvert fald på papiret – være mere kompatible med specifikke stjernetegn end andre, skriver det amerikanske familiemagasin Reader's Digest. De har talt med Jean Shafiroff, som er dyreaktivist og ambassadør for organisationen American Humane Society, og hun har matchet bud på hunderacer med stjernetegnenes karaktertræk.

Nedenstående liste skal naturligvis aldrig bruges til at træffe det afgørende valg omkring, hvilken hundrace du skal have, hvis du drømmer om at få hund. Til den slags alvorlige beslutninger anbefaler vi, at du fx søger rådgivning hos Dansk Kennel Klub – og du kan også fordybe dig og blive klogere i vores mange artikler om ”menneskets bedste ven” på vores temaside om hunde. 

Husk også, at den ideelle hundepartner heller aldrig alene handler om en specifik race, men at den individuelle hunds karaktertræk derimod bør vægtes mest.

Er du alene for sjov nysgerrig på, hvilke hunderacer du måske bør lære mere om i forhold til dit stjernetegn, så læs med her.

Se, om hunderacerne og deres karaktertræk passer på dig og dit stjernetegn:

Stjernetegn schæferhund x.jpg

Vædder (21. marts - 20. april): Schæferhund

VIDEO: The Best Dog Breeds For All 12 Horoscope Signs
ViralBe

Vi har her at gøre med det første tegn i stjernetegnenes egen kalender, hvor tegnene kommer i en bestemt rækkefølge. Vædderen er modig, fyldt med energi, og så er de også egenrådige. Energien i dette stjernetegn betegnes blandt nogle astrologer også som en slags ”storesøster/-bror”-energi.

Derfor vil en vædder sandsynligvis foretrække en hunderace, der afspejler disse egenskaber, og som samtidig er i stand til at følge deres ejeres kommandoer og retning. Sådanne racer inkluderer, men er ikke begrænset til, schæferhunde, doberman pinscher og weimaraner ifølge Reader's Digest.

Læs mere om vædderen her 

Stjernetegn Cavalier king charles spaniel x.jpg

Tyren (20. april – 20. maj): Cavalier king charles spaniel

VIDEO: The Best Dog Breeds For All 12 Horoscope Signs
Animal Insider

Personer født i tyrens tegn er kendt som loyale og pålidelige mennesker, der som en anden royal foretrækker de finere ting i livet. En rigtig livsnyder, som samtidig er tryghedssøgende – og bestemt ikke pjattet med forandringer!

Når det gælder hunderacer, er der mange, som er kendt for at være loyale, men der er visse hunderacer, der anses for at være mere ”kongelige” end andre. Shafiroff anbefaler racer som cavalier king charles spaniel, boxer og granddanois til dette tegn.

Læs mere om tyren her 

Stjernetegn Bichon frise x.jpgTvillingen (21. maj – 20. juni): Bichon frise

Sociale, nysgerrige og med et godt mundtøj, dét kendetegner folk født i tvillingens tegn. De er lette at begejstre og bliver hurtigt grebet af nye ting (og ja, de mister også nogle gange hurtigt interessen igen...) Vi har her at gøre med et socialt stjernetegn, som altid i bevægelse og har brug for stor kontakt til andre mennesker.

Hvor nogle foretrækker rolige hunde, er folk i dette tegn omvendt meget komfortable omkring hunde, der er fulde af energi, nysgerrighed, og som elsker at prøve nye ting. Hunderacer, der deler denne ånd, er fx bichon frise, portugisisk vandhund og bearded collie. Disse hunde er meget aktive og vil altid være klar på eventyr.

Læs mere om tvillingen her

stjernetegn Rottweiler x.jpg

Krebsen (21. juni – 21. juli): Rottweiler

VIDEO: Stjernetegn - 5 unikke egenskaber ved dit stjernetegn
Horoskopnettet

En krebs kan udadtil virke hård – men hvis du kommer ind under ”krebse-skallen” på dem, gemmer der sig et enormt følsomt menneske. Folk i dette tegn vægter loyalitet højt, og de er ekstremt familieorienterede. Deres omsorgsgen er stærkt, og de skal helst have nogen at passe på. Hvis de ikke allerede er forældre, finder de nogle at være det for. For krebsen holder af at passe på andre, og de er gode til det.

Når man tænker ”familiehund”, vil mange ofte gå med en golden retriever, men det er faktisk rottweilere og bulldogs, som en krebs svinger særligt godt med. Ifølge Shafiroff har de to racer et uretfærdigt ry, for de er begge faktisk meget kærlige og gode familiehunde. Læg dertil, at de er fremragende vagthunde, hvilket en krebs værdsætter. Krebsens følsomme (og nogle gange lidt humørsyge…) sind gør også, at de passer godt med chowchows og chihuahuas. Disse hunderacer er kærlige, men de er ofte kræsne med, hvem de knytter sig til – lidt ligesom krebsen.

Læs mere om krebsen her 

stjernetegn Mops x.jpg

Løven (22. juli – 22. august): Mops

VIDEO: Your zodiac sign your dog!
Animals and geography!

Er du født i løvens tegn, er du stærk, selvbevidst og generøs med dine følelser – man føler sig elsket i nærheden af dig. Løver har ”ildenergi”, er selskabelige og bryder sig ikke om at blive overset (hvilket da også kun sker sjældent!) Vi har her at gøre med et selskabeligt stjernetegn, der har brug for en hund, der besidder lige så meget charme og positivitet.

Her kommer en mops ind i billedet, som jo helt naturligt stjæler scenen og er yderst fotograferet. Andre optimistiske og aktive charmetrolde, som cairn terrier, gravhunde og pomeranianer er også gode med personer i dette stjernetegn, da de er racer, som har brug for en ejer, der er lige så glad og begejstret, som de er.

Læs mere om løven her 

Stjernetegn Border collie x.jpg

Jomfruen (23. august – 22. september): Border collie

VIDEO: Hvordan føles det at have samleje for første gang?
TV 2 ECHO

Er du født i jomfruens tegn, er du glad for at gå analytisk og systematisk til en opgave. Folk i dette tegn passer ifølge Shafiroff derfor godt med flere hunderacer, der i gennem tiden er fremavlet til at løse specifikke arbejdsopgaver, også kaldet ’brugshunderacer’. Det er fx border collie, greyhound, pointer, shetland sheepdog og spansk vandhund.

Disse hunde afspejler nemlig samme evner, som dette altid analytiske, hårdtarbejdende og beslutsomme stjernetegn sætter pris på.

Læs mere om jomfruen her

Stjernetegn Berner sennenhund x.jpg

Vægten (23. september – 22. oktober): Berner sennenhund

VIDEO: Bodil Jørgensen - arbejdsløs cand.ding.dong
Signe Jakobsen

Som vægt elsker man balance og harmoni – og det er et af de mest blide stjernetegn, når det gælder de værdier. Det afspejler sig også i, hvilken hunderace, de harmonerer bedst med. Som vægt vil du ifølge Shafiroff have gavn af en harmonisk hund, der er afslappet og sprængfyldt med kærlighed, og hun fremhæver her racerne: berner sennenhund, newfoundlænder og siberisk husky.

Lad dig ikke skræmme af hundenes størrelse. Disse hunde består udelukkende af sødme og hengivenhed – og store hunde kan faktisk vise sig at være mere varme og nuttede end mindre, forklarer hundeeksperten.

Læs mere om vægten her

Stjernetegn Golden retriever x.jpg

Skorpionen (23. oktober – 21. november): Golden retriever

VIDEO: KENDTE DANSKERE BESVIMER PÅ TV!
Havenissen

Vi har her at gøre med et stjernetegn, som er kendt som en sand naturkraft. En skorpion er ressourcestærk, modig og lidenskabelig. De går ikke ind i noget halvt, derfor passer de også med en hunderace, som rummer lige store mængder af disse egenskaber.

"En stærk person vil have en stærk hund," siger Shafiroff til Reader's Digest og anbefaler hunde, som golden retriever, pitbull, bull mastiff og blodhund. Nogle af disse racer bliver muligvis opfattet som skræmmende, især hvis du ikke ved meget om dem, men de er også kærlige. Og eksperten understreger, at der ikke findes dårlige hunderacer, men at det handler om dårlige ejere.

Læs mere om skorpionen her

Stjernetegn Jack russell terrier x.jpg

Skytten (22. november – 20. december): Jack russell terrier

VIDEO: Jeg har sex med, hvem jeg vil | Skamløs
P3 x DRTV

Dette stjernetegn rummer energi og entusiasme, og de bliver ofte helt naturligt ”the life of the party”, når I samles til sociale begivenheder. Skytter er sjove, og man vil gerne være omkring dem. Dertil kommer, at den nysgerrige skytte elsker at rejse og at tage ud på eventyr. Ser vi på listen over et godt ”hundematch” til dette tegn, står der derfor hunderacer, som efterligner disse personlighedstræk, nemlig jack russell terrier, fransk bulldog, shih tzu og boston terrier.

Disse hunde er mestre i at få dig til at grine, og de er gode til at tilpasse sig nye situationer. Og når en skytte beslutter sig for, at nu det er tid til at finde deres næste eventyr (og det gør de!), så vil disse hunde logre med halen og med deres korte ben springe glade med ud på turen.

Læs mere om skytten her

Stjernetegn Shiba x.jpg

Stenbukken (21. december – 19. januar): Shiba

VIDEO: FÅR MIN SØSTER TIL AT GRÆDE *Not clickbait!*
Max Münster

Er der en voksen til stede? Ja, det er der, hvis du er sammen med en stenbuk. Personer i dette tegn er robuste, pålidelige mennesker, og de forstår vigtigheden af disciplin. Hvis du ikke kender dem, kan de godt fremstå lettere reserverede.

Dette stjernetegn passer ifølge Shafiroff ikke så godt sammen med meget energiske hundetyper, men derimod vil der opstå harmoni sammen med en rolig og selvstændig type hund, der ikke er højlydt eller nøjeregnende. Derfor foreslår hun racer, som shiba, belgisk fårehund, rhodesian ridgeback, shar pei og pekingeser.

Læs mere om stenbukken her

stjernetegn Labrador retriever x.jpg

Vandbæreren (20. januar – 18. februar): Labrador retriever

VIDEO: 89% i skat? Ellers tak
LiberalAlliance

Vandbæreren er det ”boheme” stjernetegn. En unik ener. De er meget originale, kloge og ikke mindst uafhængige. Samtidig er de meget rummelige overfor andre mennesker. Derfor vil hunde, der rummer disse kvaliteter, og som samtidig har en personlighed, der gør, at de skiller sig ud, straks tiltrække vandbæreren – og omvendt.

Hunderacer, der passer godt til dette tegn, omfatter den alsidige labrador retriever, som både kan være en arbejdshund og en show-hund. Det er en hund, der elsker at blive stimuleret, både fysisk og mentalt, ligesom stjernetegnet også passer med lhasa apso, collie, havanese og puddelhunde.

Læs mere om vandbæreren her

Stjernetegn Malteser x.jpg

Fisken (19. februar – 19. marts): Malteser

VIDEO: Vanessa bor i en Citroen Berlingo - Vanlife i en minicamper
Peace Love & Om

Kærligheden mellem en fisk og dens hund kan være intens, fordi dette stjernetegn altid giver hele sit hjerte til alt, hvad de holder af. Vi har også her at gøre med et yderst fantasifuldt OG følsomt tegn, og derfor er det klogt her at søge mod de mest nysgerrige, kvikke og venlige hund.

En fisk vil derfor både kunne være draget af den dybe hengivenhed fra en malteser eller en sanktbernhardshund, men også af intelligensen fra en cocker spaniel – men fælles for dem er, at fiskene har brug for en hund, der elsker at putte!

Læs mere om fisken her

Sources


Article information

Author: Allison Downs

Last Updated: 1699429804

Views: 1197

Rating: 4.1 / 5 (107 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allison Downs

Birthday: 1964-10-13

Address: 0185 Peters Flat Apt. 739, New Karenside, NH 12359

Phone: +4072696376143563

Job: Robotics Engineer

Hobby: Web Development, Table Tennis, Drone Flying, Kite Flying, Swimming, Robotics, Rowing

Introduction: My name is Allison Downs, I am a accessible, vivid, proficient, frank, talented, honest, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.